Warhammer Changelog - v0.1.3

26

Updates to W40K: Inquisitor - Martyr have been released. The updates will be applied automatically when your Steam client (in on-line mode) is restarted. 

It is also recommended to delete any launch parameters you previously had (you can re-add them if they help again, but it is safer to assume everything works best without them)

Fixed Bugs

  • Fixed numerous crashes
  • Fixed chat scrolling errors
  • Tutorials now only appear once
  • Fixed an issue where after restarting a mission, you could get rewards
  • Fixed an issue where Reborn Plagueseers did not attack the player
  • Melee characters can now open security doors
  • It is now easier to hit enemies behind pillar covers
  • Fixed an issue where players were stuck in a party even though they left
  • Skill popups coming from the Artifact popup now have a better location
  • Numerous party window fixes
  • Fixed an issue where players could not remap movement to WASD or anything else
  • Fixed an issue where player accounts got stuck and the game crashed after pressing play
  • Fixed a missing string for the message "Already loggged in"
  • Removed Enable Controller tickbox from options menu (it will come back later ;)
  • Fixed a crash that occurred when players tried to delete characters when there were none
  • Fixed an issue that caused a missing DSCOMPILER_47.dll error message
  • Players can now close the skill tab properly
  • Fixed an issue where players' loot got removed after getting back to the Hub
  • Fixed a crash occurring during Elite fights
  • Removed the Master Volume bar (it did nothing)
  • Chaos portal is no longer invulnerable
  • Dreadnoughts can now be hit with melee weapons
  • Plasma cannon now has textures
  • Deleted characters now do not appear on the selection screen
  • Fixed an issue where blue weapon attachments reverted to the old ones
  • Fixed an issue where equipping a 2H weapon messed up the inventory
  • Fixed a dupe glitch
  • Other minor fixes

New

  • Added numerous minor affixes to Signums
  • There is now a message when someone declines a party invite

Known issues - Report new ones here (and if something is fixed from the list, you can also post)

This post was edited 1 year 300 days ago by Megapull
Store Page
Share
26 comments
Warhammer Changelog - v0.1.3
Your Thoughts? Please login to place your opinion. Not a member yet? Register here and now!
1 year 298 days ago

no weapons and no cash to buy weapons so can't start mission, btw the crit error that kicks you out of the game is because you have no weapon equipped 

1 year 300 days ago
Slowdowns still present

graphic options still don't save

Game is still uglier than the very first build, but depth is coming along in terms of gameplay, a better AI is needed however. Variety too

terrible slowdowns even with this low quality imagery

Enemies kind of look the same

crashed once I completed the mission


But I KILLED THE DREADNOUGHTS! HA!

1 year 301 days ago
Megapull
Thats some dedication right there! 
1 year 301 days ago
+1
turrets not always firing when deployed that happens once in a while not always tho
1 year 301 days ago
+1
Thanatos31

Fixed, there was a 19hour long session that messed up the server.

1 year 301 days ago

coop play doesnt seemto work - tried multiple partners / sessions and couldnt connect to a coop "server"


other than that , very stable build for me!

1 year 301 days ago

- Weird chat behavior still happends to me  like switching randomly to general from party chat.

- Party chat during mission keeps duplicating messages sending one with the account name and another with the character name

- Conection timeout is a common issue while launching a mission and prob related to host since happends with some people and not with others even if they are from similar areas. Where are the servers located?


1 year 302 days ago
supersixtyVox
It is fixed already, everything should be fine server-wise now.
1 year 302 days ago
Posted by ChaosU 1 year 302 days ago
I finally Got the game downloaded Yes i have a slow internet to DOWNLOAD stuff... But when i start the game i get this Create an Online Game account... and what ever i write i get an Unexpected error so i cant try the game out :-( and i try to find the forums in Stream... they dont seem to excist. so now i try here, please help
I am having the same problem. Any fix?
1 year 302 days ago
I finally Got the game downloaded Yes i have a slow internet to DOWNLOAD stuff... But when i start the game i get this Create an Online Game account... and what ever i write i get an Unexpected error so i cant try the game out :-( and i try to find the forums in Stream... they dont seem to excist. so now i try here, please help
1 year 302 days ago
Posted by ctiger 1 year 302 days ago
Well after getting burned in EC's Founders Program, I'm cautiously optimistic about the Dev's & their roadmap on this one. keep it up !
I feel you on that one. 

I already have played this alpha more then EC in general :P

1 year 302 days ago
Couple of things:


  • Equipping a melee and ranged weapon has the character wield the hammer like a ranged weapon. No attack animation is played for the melee weapon though damage is dealt.
  • Chat still doesn't seem to update or scroll properly for me.
  • Had a shield equipped with a pistol, couldn't swap out the pistol for a melee weapon and shield for a pistol, had to equip a 2 handed weapon first. 
  • Still find that plagueseers do not always attack. 
  • Don't know if it's been disabled or not in this build but haven't seen a kill animation against a large enemy like dreadnought lately. Perhaps since the actual alpha started
  • In one of the Archeotech maps character got stuck in piping along the wall and was unable to jump out, blow it up or move. Have only seen this once. 
1 year 302 days ago
+2
Well after getting burned in EC's Founders Program, I'm cautiously optimistic about the Dev's & their roadmap on this one. keep it up !
1 year 302 days ago
great patch....
1 year 302 days ago
Only problem I've come across so far is I am now unable to play multiplayer.

When trying to select a mission, I get a unable to connect error followed by a zoom in of the planet and a game freeze.

1 year 302 days ago
Nice work!! :) So many fixes in that short of a time. WoW! :)
1 year 302 days ago
You guys are doing great.
1 year 302 days ago
+1

Updated the changelog because apparently things I did not know about were fixed too...

1 year 302 days ago
chaos marines freak out when interacting with pillar cover, have seen rapid bouncing in and out of cover, breaking of turning and movement mechanics, etc. also, lighting bugs where i get these gold orbs appearing randomly on map. still also having items disappear from inventory. multimeltas seem a bit undertuned, damage output isn't really matching the heat expenditure. thanks for the great update though, seems much smoother!
1 year 302 days ago
It runs smoother and i did not had a crash yet! 

All my reported bugs are mostly gone as well.

Guys i tip my boltgun to you and yours.
Awesome round of patching! :D

Cannot wait to see what will come next in the coming weeks!

1 year 302 days ago
freeforall9
Don't question things that fix themselves :D
1 year 302 days ago

dont know why but the game is feeling smoother for me after this patch 


1 year 302 days ago
+1
Posted by BrotherProphet 1 year 302 days ago
Any plans on optimization?
Not right now. It is alpha, so we must focus on implementing crucial things. Some rough optimization will take place in most updates though.
1 year 302 days ago
Any plans on optimization?
1 year 303 days ago
+1
AIRSICKHYDRA is pleased...... Just looking forward to being able to equip all these juicy weapons I have :D My purple plasma gun won't load into the game just to mock me... Must be a creation of chaos.


1 year 303 days ago
+2
  • Fixed an issue where players could not remap movement to WASD or anything else

This may be the greatest fix known to mankind and beyond